A magyar kártya lapjainak jelentése

Pest belvárosában található Schneider Ferenc kártyafestő műhelye, ahol az első magyar kártya készült 1836-ban.. A svájci szabadságharcost, Tell Vilmost és bajtársait ábrázolja, valószínű Schneider azért festette őket a lapokra, mert a magyar történelmi figurákkal ábrázolt paklit, az akkori szigorú cenzúra nem engedte volna, hisz a monda szerint, az 1308-as svájci népfelkelés pont a Habsburg császár uralma ellen irányult. A magyar kártyát, amit csak mi nevezünk úgy, számtalan Közép-Európai országban használják, persze mindenhol másként hívják. 


Ki ne ismerné ezt a kártyát, gyerekkorom nyaralásaihoz kötelezően hozzátartozott az esti kártyaparti.
Az egyik kedvenc játékkártyám, a grafikák nagyon szépek, klasszikusak, de egyben modernek is. Van is pár paklim szinte minden méretben, én személy szerint a Cartamundi Klasszikus Magyar kártyáját szeretem a legjobban, mert a minőség/ár szempontjából a legjobb. A színek élénkek, a papír vastagsága kiváló, tehát a sok keverés után sem peregnek fel a sarkok szélei.

Mint mindennel, ezzel is lehet jósolni, a kirakás lehet hasonló a cigánykártyához, majdhogynem mindegy, kinek mi a legkézenfekvőbb. A lapok jelentését kulcsszavakban leírom, bár számtalan formában fellelhető az interneten, az, hogy melyik lapot minek nevezzük teljesen egyéni, viszont arra kell ügyelni, mint már sokszor leírtam itt is,  ha mondjuk egy lapot kinevezünk a szerelem lapjának, akkor mindig az legyen, és ne változtassunk az összeolvasásnál úgy, hogy az nekünk jó legyen.

Kezdő kártyavetőknek kiváló, mert könnyű kiolvasni a lapok jelentését. Jóslásnál nekem talán kicsit tárgyilagos, tehát nem olyan pletykás mint mondjuk a cigánykártya vagy a lenormand kártya, inkább a lapok jelentéseire és a szavak szinonimáira támaszkodhatunk, és nem mondjuk a kártyán elrejtett szimbólumokra. 

Kérésre írásos elemzés levélben. 

Ha személyes, vagy skype jóslásra szeretnél jelentkezni, vagy szeretnéd megtanulni a magyar kártya lapjainak jelentését, kérlek a kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy a magikuskartya@gmail.com email címen hagyj üzenetet.


lapok jelentése
Gyűjteményem

A magyar kártya lapok jelentése:

Tök 



ász: nagy szerencse (máshol: súlyos veszteség)
király: idősebb férfi
felső: idősebb hölgy
alsó: hirtelen előmenetel (munka)
tízes: kiadás (pénzzel kapcsolatos)
kilences: anyagi javakban való gyarapodás
nyolcas: bizonyosság
hetes: megoldás, előrelépés
Piros

ász: találkozás
király: a férfi aki szeret, férfi jelölő lap
felső: a nő aki szeret, a női jelölőlap
alsó: gondolatok
tízes: újrakezdés
kilences: kapcsolatok, ház
nyolcas: örömöt okozó jó hír
hetes: szerelem
Zöld

ász: hírek, levél, iratok
király: fiatal férfi
felső: féltékenység, hűtlenség
alsó: remények elvesztése
tízes: nagy utazás, külfölddel kapcsolatos dolgok
kilences: öröm, pozitív alakulás
nyolcas: hamiskodás
hetes: tervek, remények
Makk

ász: szerencsétlenség, érzelmi ügyek szenvedést okoznak
király: jogi ügy, hivatalos dolgok
felső: fiatal nő
alsó: akadály, gondok, irígység
tízes: munka, hivatás
kilences: veszekedés, vita
nyolcas: betegség
hetes: végzet, bukás

Milyen fontos esemény, vagy sorsforduló vár rád?


Gyökeres változásra vágysz az életedben, egy nagy kihívás vagy lehetőség előtt állsz?


Az elemzés segítségével bepillantást nyerhetsz a jövő titkaiba, mikor van itt az ideje a váltásnak, vagy éppen a kedvező időpontnak egy döntés esetén. A  kártya olyan akadályokat is megmutat, melyek egy kis önismerettel legyőzhetőek, befolyásolhatóak, legyen az anyagiak, munka, párkapcsolat.

Párkapcsolati kirakással megértheted a szeretett fél gondolatát a jelenben és jövőben, vajon mit érez a másik fél gondolati, lelki síkon. Megtudhatod,  hogy viszont szeretnek-e, hogyan gondolkodnak rólad, mi az oka ha bizonytalannak érzed magad egy kapcsolatban. Mi lehetett a szakítás valódi oka, milyen zavaró tényezők gátolják a kapcsolatot, vagy éppen mit tehetsz azért, hogy segítő energiákat kapjál.





Ha személyes, vagy skype jóslásra, szeretnél jelentkezni, kérlek a kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy a magikuskartya@gmail.com email címen hagyj üzenetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése