Retrográd bolygók jelentései

cigánykártya


Sok ember asztrológiai képletében található retrográd bolygó, ami azt jelenti, hogy legtöbb égitest mozgásával ellentétes irányú az adott bolygó. 
A Nap és  a Hold nem lehet retrográd, és sok esetben a bolygók együttállása ellensúlyozza a retrográd hatást. 

Merkúr: A tudat, a kommunikáció és a tanulási stílus befelé fordul. A gondolkodási folyamat kevésbé objektív, inkább szubjektív / intuitív. Az egyéneknek kevésbé megy a hagyományos módszerekkel való tanulás, ami nem azt jelenti, hogy ne tudnának könnyen és gyorsan tanulni, csak éppen lehet, hogy alternatív módokat kell alkalmazni. A nem verbális kommunikáció fejlett lehet, például a művészetek, zene, tánc. stb.

Vénusz: Az egyén a kapcsolatokat és az érzelmeket sokkal mélyebb élményként éli meg. A szerelem nagyon mély dolog náluk. Önszeretet hiánnyal és bizonytalansággal küzdhet.

Mars: A szenvedélyek és a védekező mechanizmusok elsajátítása a fő szempont. Ők a csendes harcosok, akik nem szeretik a konfrontációt vagy a versenyt. Nehezükre esik kiállniuk önmagukért.


Jupiter: Az ötletek és az önmegvalósítás elsajátítása. Ezeknek az egyéneknek általában nagyon egyedi eszmerendszere van és a spiritualitásról alkotott elképzelése egyedi, amit a társadalmi elvárások nem igazán befolyásolnak. 

Szaturnusz: Belső félelmek erősek. Félelem, hogy az egyén nem igazán jó, az önbizalom hiány, erősebb lehet a megfelelési kényszer. Ezeket az egyéneket hihetetlen önfegyelem jellemzi, viszont szorongásra hajlamosak. Született bölcsességgel rendelkeznek.

Uránusz: Szabad szelleműek, de sokszor nincs is tisztába saját individualitásával. Erős vágya lehet a személyes fejlődésre és kibontakozásra.


Neptunusz: Szellemi és lelki mélységek hiánya. Az élet rejtelmeit és értelmét kutatják szüntelenül. Hihetetlen intuícióval rendelkeznek, amiről nem akarnak tudomást venni. 

Pluto: A transzformációs energiát és a személyes növekedést befelé fordítja. Késztetést éreznek hogy valami nagyot alkossanak, de ezt sokáig titkolják a külvilág felé. Nagyon mélyen kapcsolódik a tudatalattihoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése