Párkapcsolat elemzés

Párkapcsolati elemzés
Ebben a példában a kérdező egy fiatal hölgy. A kapcsolat meghatározó lapja a gyermek és mivel ilyen formán sem negatív sem pozitív jelentése nincs,  fontos, hogy a kérdező pár mondattal jellemezze kapcsolatát. Elmondása alapján bizonytalan, nem úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretné,  és így rögtön értelmet nyert a gyermek lapja mint szimbólum, miszerint a kapcsolatból hiányzik a felelősségvállalás (gyermeki naivság).

A hölgynek jelen pillanatban ez jár a fejébe (gondolat lap), sokat rágódik rajta. Partnere viszont jól érzi magát a kapcsolatban (házasság), úgy tűnik komolyan gondolja a köteléket.  A kérdező ellenben szíve mélyén úgy érzi, hogy az idejét vesztegeti (tolvaj) a férfi határozatlansága miatt úgymond “meglopva” becsapva érzi magát.  És bár szeretné a kapcsolatot hivatalossá tenni (levél) szíve mélyén valami titkot rejteget amit valószínűleg soha nem fogunk megtudni. 

Párja ellenben tiszta szívből szereti és mély érzelmeket táplál a hölgy iránt (szerelem) viszont határozatlansága (utazás) hosszú távon probléma lehet. 
Aggodalomra viszont nincs ok mert a kapcsolat mindent egybevetve örömteli és kellemes, (ajándék) és itt az ajándék lap arra is utal hogy úgymond nem is kell ezért “megdolgozniuk, kompromisszumot” kötniük hanem  az “Isten is egymásnak teremtette őket”.