Kirakási mód - A romani módszer

Sokan kérdezik tőlem a teljes kirakást, ahol mind a 36 lapot fel kell használni. Ezt azért sokat kell gyakorolni, de nem olyan nehéz.
Már említettem, hogy "ahány ház annyi szokás", a kirakási módszerek száma végtelen lehet. A három- négy laptól kezdve mind a 36 lapig. Az utóbbi természetesen bonyolúltabb és nagy körültekintést igényel, viszont cserébe teljesebb képet kapunk. 
Az egyik ilyen kirakási módszer, amit nagyon szeretek a "Romani módszer" és habár 21 lap a hagyományos, én mind a 36 lapot felhasználom. Eredetileg a 21 lapot ki kell húzni, majd hetesével, 3 sorba rendezni. 
Az én módszerem a következő: megkeverem a paklit, a három sor helyett öt sorba rakom őket.  A felső sorban a múlt, a középső kettőben a jelen, az alsókban a jövő mutatkozik meg. Ezután oszlopok szerint is értelmezzük a lapokat. Az 1. (bal oldali) oszlop öt lapja jelenti a kérdező személyét. A 2. oszlop utal a környezetre, a 3. oszlop a kérdező vágyaira, félelmeire. A középső, 4. oszlop jelenti azt amire a kérdező számít, és az 5. oszlop amire nem számít. A 6. a közelebbi, a 7. pedig a távolabbi jövőre utal. Ez egy kicsit bonyolult így, de mindenki próbáljon meg a megérzéseire is hagyatkozni. 


Előbb kiteszem az öt lapot keresztbe.


















Majd mindegyik lapra teszek öt kártyát, a maradék 3-3 lapot fel és le helyezem, ezek nekem azt jelentik, hogy a kérdező gondolatán kívűl esik most, vagyis nem foglalkozik vele, vagy nincs jelen az életében. 






Íme a végeredmény

cigánykártya magikuskartya