Mi a terve velem?

Mielőtt még egy három lapos kirakást készítünk, íme egy rövid történet, hogy a kártya válaszát jobban megértsük.


A hölgy negyvenes, magas, szőke, okos, a barátjával online ismerkedett meg, aki egy másik országban él, és rendszeresen mailben tartották a kapcsolatot. Az idő folyamán a leveleket telefonbeszélgetés, majd udvarlás váltotta fel. Pár hónap múlva találkoztak egy romantikus hétvégére. 
De csodák csodájára, a találkozás után a férfi érzelmileg távol tartotta magát, és a kapcsolat megrekedt egy bizonyos szinten. Félreértés ne essék, a férfi továbbra is írogat, meg hívja a nőt szinte minden nap, de a lelkesedés már rég nincs meg úgy, mint az első hónapokban. A beszélgetések során általában a férfi magáról mesél, vagy  unalmas munkájáról panaszkodik.


De a legfontosabb, hogy nem tesz semmiféle ajánlatot vagy erőfeszítést, hogy a kapcsolatot egy újabb, magasabb szintre emelje, a hölgy kétségbeesetten próbálja kitalálni, hogy vajon mi lehet az oka, hogyan lehetne ezen a "kapcsolaton" javítani, márha ezt egy kapcsolatnak lehet nevezni. Persze, a tanács, hogy egyszerűen dobja ki, nagyon könnyű lenne, mivel a srác figyelmes, kedves, tán egy kicsit olyan Pán Péter típus, aki soha nem akar felnőni, vagy felelősséget vállalni, sokszor gondolkodás nélkül hiteget anélkül, hogy átgondolná szavainak súlyát. 
A hölgy viszont figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a szavak mögött nincs tett, a férfi semmi mást nem tesz, mint naponta egyszer vagy többször üzenget, és akkor is csak az unalmas életéről cseveg. 

Tehát a nagy kérdés....."Mit akar tőle?"

Már régebbi bejegyzésben is megbeszéltük, itt olvasható, hogy míg a tarot jobban a lélek kártyája, azért a cigánykártyával is nagyszerűen meg lehet vizsgálni valakinek a gondolatát vagy lelki állapotát.
Legegyszerűbben úgy kapjuk meg a választ, ha három kérdést teszünk fel (lehet bármennyit is), és arra három lapot húzunk. 

1: Boldog vagyok? Élvezem a vele "töltött" időt?
2: Tesz valami erőfeszítést, hogy több időt tudjunk együtt tölteni? 
3: És végül, de nem utolsósorban, mit akar tőlem?

Nézzük  a hölgy példáját. 
Személyjelölő lapnak kivesszük a szerelmes férfit és a szerelem lapját, mivel a férfi érzelmeit akarjuk megvizsgálni.

1. kérdés: Hamisság. Tehát a válasz, NEM.  Láthatjuk, hogy nincs tisztánlátás ebben a kapcsolatban, mindkét fél valami mást vár el a másiktól, és a célok sem ugyanazok. 
2. kérdés: Örvendezés. Ez a kártya soha nem az igazi elkötelezettséget képviseli, hanem egy könnyű, sekély kapcsolatot, felszínes kapcsolatokat.  A férfi nem törekszik arra, hogy elkötelezze magát, vagy hogy több időt töltsön el a hölggyel, 
3. kérdés: Látogatás. Ez kapcsolatban bizonytalanságot, átmeneti kapcsolatot jelöl. A hölgy a férfi számára gyakorlatilag egy menekülés a mindennapi unalom elöl, csak egy lelki felfrissülést vár el a másiktól minden erőfeszítés nélkül. De hogy valójában mi haszna van ebből a hölgynek? A nagy semmi. 

Láthatjuk, hogy még ilyen fontos kérdésekben is néhány lapból nagyon pontos választ tudunk kapni.