Kelta kereszt kirakása magyar kártyával


Ma elővettem megint a magyar mini kártyámat, pár centi az egész elfér a tenyerembe, és gondoltam kirakom az egyik kedvenc kirakásomat a kelta keresztet. 

Amikor konkrét kérdésre akarok választ kapni, akkor szoktam a magyar kártyát elővenni. A képen láthatjátok mennyire apró, a rendes bridge méretű kártyának szinte a fele. 


A kelta kereszt kirakást gondolom sokan ismerik, inkább a tarot kártyára jellemző, de minden jóskártyánál lehet alkalmazni, és szinte minden kérdésre választ kapunk. Tíz lapot kell húzni, és a képen látható formában lerakni őket. Az egyes kártya mindig a kérdést fogja jelölni, ide kirakjuk vagy a személyjelölőt, vagy amire kérdezni szeretnénk. 


Aki még nem tudja, az ITT megtalálja a lapok jelentésést. 

Az kérdés az volt, hogy X összeköltözik-e Y-nal, ezért kirakjuk a család, kapcsolatok lapját a piros kilencest.
Az (2) akadályok, vagy a kihívás itt a munka, lehet, hogy nem erre a kérdésre  koncentrál, a fiatalember, hanem a munkájával van elfoglalva. 
 A(3)-as amivel tisztában tehát a tudatában van az a félelem, tart ettől a költözéstől, vagy egy múltban lévő vélt, vagy valós félelemről van szó. 
A (4)-es ami lelki szinten van tudat alatt, hogy a férfi nem fűz hozzá sok reményt. 
Az (5)-ös a közelmúltban is a munka volt rá jellemző, de mivel a költözésre kérdeztünk, valószínű, hogy itt azt mutatja meg nekünk, hogy az eltervezett együttélés talán a munkájából adódóan jött elő. 
A közeljövőben (6) a makk hetes az ötlet befejezését jelenti, vagyis egyenlőre a költözés nem fog összejönni. 
A hozzáállása, ahogyan a férfi látja ezt helyzetet (7) talán egy idősebb férfi, akitől reméli a segítséget.
A környezet, az őket körülvevő dolgok (8) hát itt sem minden kerek, mert  sok vita lenne, senki nem venné jó néven ezt az ötletet. 
A félelmei vagy reményei (9), az anyagiakban való gyarapodás, ezért látjuk, hogy tulajdonképpen az anyagi haszon miatt lenne csak a költözés, és a megoldás vagyis a végkifejlet (10) az anyagi veszteség, tehát láthatjuk, hogy ez az egész nem volt egy jó ötlet. 

Amikor végképp olyan lapot kapunk, amit nem tudunk értelmezni, akkor húzhatunk rá egyet a cigány vagy tarot kártyából, de ne többet mert az eredmény megint egy mese, aminek semmi köze nem lesz a valósághoz :-)