Lenormand kártya lapjai

Lenormand kártya kártya lapja a medve, és mint totemállat jelentése. 


A medve lapja a női erőt testesíti meg (anyamedve), aki a szeretetével biztonságot, támogatást, védelmet nyújthat, de el is nyomhat minket, attól függően, hogy negatív, vagy pozitív lapok veszik körbe.

Általános jelentése: támogatás, erő, megbízhatóság.
Szerelemben: Megbízható kapcsolat, olyan ember akiben megbízunk.
Anyagi helyzetben: Stabil anyagiak.

Mint totem, a medve egy nagy, hatalmas és erős állat. Az erőt és tekintélyt szimbolizálja. Sok népcsoportban, évszázadokon át totemként imádták, és azokat inspirálta, akiknek szükségük volt a bátorságra, hogy szembenézzenek a nehézségekkel. A földhöz és a természethez kapcsolódik, támogatást ad a nehéz időkben, bátorságot, és stabil alapot nyújt a kihívások leküzdéséhez. Amikor a medve mint totem jelenik meg az életünkben, jelentheti azt is, hogy ideje kiállni a hitünk mellett.

A medve egyben vezető szerepet is tölt be. Sokan félnek tőle, de egyben tisztelik is az ereje miatt. Erőssége és nagysága arra ösztönöz minket, hogy vezető szerepet töltsünk be, és félelmek nélkül cselekedjünk.


Észak-Amerikában, az inuit eszkimóknál a medve kapcsolódik a sámánizmushoz és a női energiához.
Az inuit emberek számára a medve erős, hatalommal bíró totem. Úgy tartják, ha egy inuit vadászt egy medve megtámad és megeszi, akkor a vadász  sámánként reinkarnálódhat, és hordozni fogja az állat szellemét. A jegesmedvét "bölcs tanárnak" tekintik, mivel megmutatja, hogyan kell túlélni nehéz körülmények között.

A vikingek a háborúban medvebőrt hordtak,
hogy megijesszék ellenségeiket. Olyan erősnek akartak tűnni, mint ezek a vadállatok, a harcos szellemet és a bátorságot szimbolizálta. Gyakran a medve szellemét kérték fel, hogy segítse őket a csatában.