Totemállatok, a Daru

Mire számítsunk, ha daruval találkozunk.

Egy ideje daru lázban égek, így nem is volt kérdés, hogy mi lesz a hétvégi programom. Nagyjából 100 000 daru gyülekezik minden évben ősszel a Hortobágyon, mielőtt elindulnak novemberben Afrika felé. Napkeltekor és napnyugtakor lehet őket megfigyelni, amikor is hangos krúgatással jönnek-mennek, és mondhatni csodálatos látvány. 
Na de mit is lehet tudni róla? A darut Japánban szerencsét hozónak tartják, a becsület, béke, és a hűség jelképe, mivel egy életre választ párt magának, és fiókáikat a szülők nagy gonddal nevelik. Ezért nem is vitatott, hogy aki hosszú és boldog párkapcsolatot szeretne az jól teszi, ha jóban van velük. 😊



Okos, éber madarak, a csapat mellé őröket állítanak, akik szinte minden neszre figyelmeztetik a többieket. Éppen ezért közelükbe férkőzni is nehéz, mivel nem igen engednek senkit magukhoz. Évszázadokon át, a daru a keleti kultúrában a jó szerencsét és a hosszú életet szimbolizálja. Ha betoppan az életünkben akkor jó hírekre számíthatunk, segít céljaink elérésében. A daru totem a tisztánlátást és a kitartást jelenti, megtanít, hogy a múlt hibáiból tanulva javítsunk a jelen és jövőbeni helyzetünkön.

napikartya
Naplemente a Hortobágyon (photo: napikartya.com)


Darules (photo: napikartya.com)


napikartya
Darules (photo: napikartya.com)

És végül, aki szeretné, hogy kívánsága teljesüljön, nem kell mást tennie, mint 1000 papír darvat hajtogatnia.