Lenormand kártya vs cigánykártya vagyis mi a különbség


Mikor használjunk cigánykártyát, és mikor a Lenormand kártyát.


Lenormand kártyákról már írtam régebben, gyakran előveszem őket, és bár a kártyák ábrái gyönyörűek, számomra szimbólumokban nem annyira gazdagok, mint a cigánykártyáké.


cigánykártyák világa
Lenormand kisasszony több mind 40 évig volt a francia arisztokrácia jósnője, Marat, Robespierre és I. Sándor orosz cár is a "vendégei" közé tartoztak. Nagy Sándor után Napoleon is beállhat azon uralkodók közé, akik néha- néha "fentről" kérték a segítséget. Lenormand kisasszony volt az, aki megjósolta Napoleonnak, hogy két gyermekes özvegy nőt fog feleségül venni, így is lett, később Josephine-t vette nőül, És bár elváltak útjaik, Napoleon igaz szerelme mindvégig Josephine maradt. 
Lenormand kisasszony az évek alatt hatalmas vagyont kapirgált össze a jósolgatásokból, (akkoriban fél millió frankot, ami ma több millió eurónak felelne meg) és mivel utódja nem volt, csak egy unokaöccse, aki hithű katolikus lévén, halála után minden iratot, kártyát, feljegyzést, és jósláshoz való kelléket elégetett. Persze a pénzt meg lenyúlta, azért az így megszerzett vagyon még sem volt annyira ördögtől való. 
Már említettem, hogy sok lap jelentése hasonló, ha csak nem ugyanaz, mint a cigánykártyában. Ezek pl. a ház-gyermek-levél-utazás-szerelem-halál lapjai, és így tovább. A kirakási mód szinte bármilyen lehet, alkalmazhatjuk a saját módszerünket, de a jól bevált tarot kártya kirakási módokat is.


Lenormand kártya vs Cigány kártya

A kártyák jelentése sokkal több, mint néhány kulcsszó elsajátítása. Komplex folyamat, sok mindent kell figyelembe venni, amikor megpróbáljuk értelmezni a lapokat. Nem elég a rájuk írt jelentést egymás után felolvasni, hanem a környező lapokat is figyelembe kell venni, főleg a 36 lapos nagy kirakásnál. 

Ha szeretnéd profi módon elsajátítani a kártyák jelentéseit, és az együttállásokat megtanulni, segítek neked, vedd fel a kapcsolatot velem itt a blogon ✍, vagy 
mailben:  📧 magikuskartya@gmail.com
A tanfolyam négy alkalomból áll választható időpontokban, akár Skype-on is 💻!