A szerencsétlenség lapja

A szerencsétlenség lapja, a varjú mint totem




A minap miközben ültem a szobában, egyszer csak egy hatalmas varjú szállt le a korlátra, rám nézet, károgott rám egyet, és ahogy jött úgy el is illant. Mintha mondani szeretett volna valamit. Persze totemállatokkal is foglalkozván jól tudom, hogy valami üzenete volt számomra, de akkor nem sok jelentőséget tulajdonítottam neki. Majd pár nap múlva, egy varjú fióka sétált oda hozzánk, egyáltalán nem félt, mintha valamit Ő is akart volna mondani. 

Nos, ez már sok varjú egy héten, így elővettem a kártyámat, nézzük mi is az üzenet. 

A cigánykártya szerencsétlenség lapja azt jelenti, hogy az egyén egy számára értékes dolgot veszít el, mely nem feltétlen az anyagi síkon történik, de ugye mi tudjuk, hogy nincsenek jó és rossz lapok, vagyis mindegyiknek megvan a maga üzenete. Ez a veszteség általában hosszútávon az egyén életében pozitív változás. Úgy fogjuk fel ezt a helyzetet, mint lehetőséget a változtatásra.

A szerencsétlenség lapjának az állata a varjú. A varjak megítélése a történelem során eléggé negatívan alakult: a legtöbb esetben a halál hírnökeiként látják őket, viszont az igazság az, hogy szociálisan fejlett, jó memóriával és magas intelligenciával rendelkező madarak.

Mind a varjú és a szerencsétlenség lapja azt üzeni, hogy egy hirtelen, és sorsdöntő változás fog bekövetkezni, lehet, hogy az elején nem lesz kellemes, de sokszor valamit a földig kell lerombolni, hogy az új alapokat fel tudjuk építeni. A változás sokszor elkerülhetetlen.